Testing


Disclaimer

Put your disclaimer or follower box here

ANJE NAJLA



January 7, 2012 | 6:49 PM | 0 ♥

             
Ok first time orientasi Form 6 , korang tawu ape aku nampak ? 2 orang budak perempuan . PERGH ! memang cantik gile ! Nataysa and Amira . seriously lawa diorang memang lawa asli J tapi tak berani lahh nak berkenalan . aku nie tak reti lansung nak intro diri kat orang baru :D so tunggu jelaa orang start tegur aku dulu J

2 minggu dekat Form 6 . aku sorang diri . Umi keluar pergi UiTM . tinggal aku sorang diri . mula-mula jangkal jugak lahh sebab kene carik kawan baru . mulut nie nak lahh ringankan sikit , hmmm . aku duduk depan dengan budak-budak nie . subjek PP 1 (Pengajian Perniagaan 1) cikgu bagi group untuk buat presentation . masa tuh dalam hati aku “berserah jelaa Miza” -.- . lastly aku dapat group dengan Ameeza Zuliana (mummy) and Natasya Najla (anje) ehh ! budak lawa tuh lahh :D mummy and anje start kenalkan diri dekat aku and aku pun start kenalkan diri dekat dorang . so dari situ aku kenal mummy and anje J

Besok tuh , mummy and anje ajak aku rehat sekali . segan tuh memang lah segan but sampai bila aku nak sorang diri . huishh ! boleh MATI ouhh ! ok aku pun join J lepak-lepak dengan diorang . boleh tahan jugak gile diorang nie hahaha . selamber jeh buat ape diorang suke tanpa malu :D start tuh aku mule rapat dengan mummy and anje . ape taknye kitaorang sama-sama budak Sejarah hahaha. Lagi lahh :D jumaat tuh kitaorang ‘stayback’ dekat surau sebab nak buat PP 1 tuhh . baru aku kenal mummy and anje dalam-dalam . mummy baik . dulu ntah kenapa aku tak suke dia . yelaaa ingat dia nie kerek tapi SALAH ! dia BAIK sangat-sangat-sangat . biase lahh mule-mule tak kenal macam-macam kita kutuk orang tak kenal kann ? err , SORRY mummy >.<
Hari demi hari aku memang rapat gile dengan mummy and anje . tengok lahh aku panggil dia pun mummy and anje pulak sometimes anje sometimes alang . diorang pulak panggil aku ‘baby’ hahaha. Habes satu kelas ikut panggil baby tapi aku tak kesah J start tulaa adenya adek , sis , along , angah sebab kitaorang tak macam member but family . SUMPAH tak penah menyesal kenal diorang semua termasuk along , angah , sis , Atiq and Assy :D

Sekolah kitaorang ade buat pertandingan bowling . mummy ajak aku join . aku , adek , anje and mummy group same . mule-mule tak nak main , yelaa orang tak pandai main confirm masuk longkang hehehe . tapi mummy pujuk-pujuk aku ponn OK jelaa :D . alaa main just for fun ;) main bowling tuh memang kelakar habis lahh . bola aku boleh terCAMPAK ke belakang HAHAHA . habis semua gelakkan aku hahaha . habis bowling , lepak tunggu bas tangkap-tangkap lahh gambar :D and situ jugak lahh aku rapat dengan budak manis niee , Daeng Tykka <3

Isnin tuh , masak chicken chop huhuhu . best giler ! semua budak baik laki , baik perempuan tolong masak . ishh , memang tak sangka diorang nie macam nie . sampai nak tolong bagai . ishh , memang baik lahh :D

Then hari last aku dengan mummy :’( dia keluar dari Form 6 and sambung belajar dekat Pusrawi ikut Mubin :’( how dare you mummy :’( memang tak boleh terima time tuhh . seminggu tuh aku memang sedih gile-gile-gile ! and seminggu tuh jugak lahh aku banyak spent time dengan dia . seriously sedih ! :’( mummy bawak kek bagi satu kelas makan . even kek tuh kecik tapi semua orang dapat rase sorang sikit :’( aku perhatikan mummy . lepas dia potong kek tuh dia terus keluar . dia menangis :’( . hati aku time tuh dah laju mengalir air mata :’( . MUMMY :’( mase balik aku sempat bagi fail biru penuh sign semua budak lower 6 :’( and aku pulak bagi dia earing and card . dia terharu and dia peluk aku kuat sangat . mummy I MISS YOU :’(

Mummy tak de , aku sunyi . duduk depan dah tak nampak mummy :’( anje yang bagi aku support tanpa henti and hari-hari dia bagi semangat untuk terus belajar . aku bagun balik and bersemangat untuk terus berjuang di Form 6 :’) ape-ape pun hati aku tetap rindu mummy and ingat mummy . TAK kan lupe ! :’)

Aku rapat dengan anje . Anje ajar aku Sejarah . kalau tak paham mesti orang pertama aku carik J even ape-ape subjek pun mesti dia J kalau soalan tuh aku tak paham and mintak dia ajar banyak kali dia still senyum and ajar tanpa rasa marah + geram + bengang dekat aku tak penah nak paham nie . sabarnye anje ajar aku . anje layan aku baik . dia risau kalau aku tak makan . so kene lahh aku makan even sikit pun dia dah lege . kadang-kadang aku tak lalu nak makan sebab sedih pasal mummy dia belikan makanan untuk aku . padahal aku tawu tuh makanan dia tapi dia tak makan and sanggup bagi aku makan . Ya Allah baiknye dia nie . anje layan aku tak ubah macam ‘baby’ yang baru lahir :’) dia rajin layan aku . paling aku suke , dia suapkan aku hehehe . baik gile dia :’)

Ingat lagi time tuh kita practice netball petang tuhh . aku selalu kene marah dengan adek sebab selalu bocor bola . aku rase nak menangis bile kene marah dengan adek . anje datangand pujuk aku . dia bagi semangat lagi then dia ajar aku . and kalau korang nak tawu since nie jugak lahh aku kenal dengan budak comel niee . Atirah Anuar <3 dia ajar aku main netball hahaha . kelakar budak kecik ajar orang besar main netball . buat malu jehh . batu kenal dia dah hantar aku balik naik kete kancil dia tuh hehehe . memang baik jugak budak nie . last-;ast aku and along ajak dia pegi Karnival Sukan tuh besok . dia macam takut-takut mule tuhh . puas jugak lahh pujuk lastly nak . dia sanggup ponteng kelas tambahan semate-mate nak ikut kitaorang hahaha . THANKS TIRA . TIRA MEMANG ROCK

Jamuan akhir tahun Form 6 mule . anje sebagai penegrusi mula busy . jarang aku lepak dengan dia lagi . bukan kata lepak , rehat , tegur memang susah lahh . dia busy busy busy dengan event dia tuhh L nama jeh satu kelas , dia duduk depan aku tapi dia jarang nak ade dalam kelas . time tuh , memang rindu sangat-sangat kat dia L rehat , lepak dengan sis , adek , Atiq and assy lahh . anje dengan Amy , along , Najwa L sekali lagi aku sunyi :’( ade jugak merajuk dengan dia sebab pasal benda nie , aku memang tak tegur langsung dengan dia . tak sangka pulak dia tersentap and balik tuh dia menangis sebab aku tak tegur dia . Atiq citer balik kat aku . aku dengan serbe salah cepat-cepat carik dia and mintak maaf :’( dia maafkan aku and dia pun mintak maaf sebab jarang tak layan aku . lama-lama aku paham keadaan dia sebagai pengerusi busy macam mane J

After jamuan , hari isnin . ntah kenapa aku and anje tak bercakap . tak tawu kenapa ? pagi tuh salam tapi sehari suntuk tuh jugak lahh kitaorang tak bercakap langsung . tak de punca kitaorang tak tegur .  ok , balik tuh , along and angah jumpa berdua kat kelas belakang . along and angah ade krisis sikit emm tak nak lahh citer . its too personal , SORY -.- Anje pun ade sekali time tuh along nak jumpa jugak . sebelum tuh along dah cakap kat aku , aku jangan masuk campur . ok lahh , aku tunggu kat luar . aku masuk balik kelas tuh nak cakap dengan along ntah macam mane anje boleh tengking and halau aku . padahl niat aku nak jumpa along kitaorang tunggu dia kat kereta . anje salah faham . dia start tengking dia cakap dia tak nak yang tak de kene mengena dengan jamuan ade dalam kelas nie and KELUAR ! OMG ni ker anje yang aku kenal selama nie ? lemah-lembut , sopan-santun tibe-tibe berubah jadi KASAR ? aku menyirap aku lawan balik . aku and anje start berGADUH ! dia hentak botol air dia atas meja . huishh ! memang kuat kot suara dia tengking aku  time tuhh . dalam hati aku memang tak sangak anje macam nie . memang terkilan habis ! Atiq and Assy dah tarik aku keluar , tapi aku tepis tangan diorang . last , anje yang terdiam and aku keluar . aku menangis gile gile time tuhh . kat bilik wuduk aku menangis . Atiq and Assy pujuk ajak balik . kitaorang tak balik terus lepak Tesco . kat situ aku menangis ‘kau kau’ depan diorang . diorang lahh yang sabarkan aku . aku tak tawu kenapa anje jadi macamtu . dia lain yang aku kenal dulu . serious memang TERKILAN . memang tawar hati dengan anje . besok tuh aku tak pegi sekolah . demam L

Petang tuh Assy call , Tanya kabar aku . alang-alang call dia cakap tadi anje tanya Assy pasal aku . ape mimpi ? rase bersalah ker pasal semalam ? tak payah nak baik sangat lah kann . aku memang tawar hati dengan anje :’( sehari tuh pikirkan perangai si anje . cepat betul manusia berubah . kenapa anje jadi macam niee ? ERGHH ! tak nak ingat lagi dahh !

Dah 3 hari macam nie . tak bertegur . pagi tuh dia datang and hulurkan tangan dia kat aku nak salam , aku tepis . betul betul betul TAWAR HATI :’( along try baikkan aku dengan anje . aku ntah lahh macam malas jehh . besok tuhh time rehat along panggil aku pegi kelas belakang . tengok tengok anje ade sekali . along terus tinggalkan aku dengan anje . aku rase macam nak bla tapi anje dah tarik tangan aku dulu . ok , dia mintak maaf sambil nangis . kali nie nampak yang dia betul betul bersalah and nak mintak maaf . aku pulak tak boleh tengok orang kalau macam nie :’( duduk , slow talk and settle cara baik . aku dengan lembut hati maafkan dia . jujur aku rindukan dia sepanjang kitaorang gaduh :’( aku mengaku :’( walaupun aku tepis tangan dia tapi dalam hati aku tak patut buat macamtu :’( ending dia aku baik semula dengan anje :’)

Lepas exam aku terus tak datang sekolah . keje kat Tesco . ade jugak budak-budak nie datang lawat aku kat Tesco J rindu pulak kat diorang sejak dah keje nie  J satu hari , anjeand Amy datang Tesco . bukan main seronok aku time tuhh . memang rindu gile kot kat anje :D tapi kali nie anje kurang bercakap , Amy jehh yang banyak bercakap . tibe-tibe Amy cakap “Tasya , dah cakap belum dengan dia ?” aku terpinga ape benda yang “dah cakap belum dengan dia ?” nak cakap ape ? anje tarik nafas then pegang tangan aku kuat . aku jadi lagi pelik . “Anje nak pindah” tuh ayat yang keluar dari mulut dia . aku terdiam . lemah selemah lemahnye . Ya Allah , betul ker ape aku dengar nie ? air mata anje terkeluar . “B , Anje mintak maaf” air mata aku pulak tibe-tibe keluar :’( “tapi kenapa anje ? kenapa sekarang ?” kenapa tibe-tibe ?” bertubi-tubi soalan aku kat dia . dia just senyap and nangis . sumpah aku dah separuh gile bile dia cakap nak pindah . rase nak pengsan pun ade . anje banyak kali tenangkan aku . aku tetap menangis . tak peduli orang lalu-lalang yang aku tawu aku tengah sedih sekarang . tak lame tuh relax jap and pun dah tenangkan aku , ok sikit . tak sepenuhnya OK . anje pegi mane ntah tak lama lepas tuh , anje datang bawak key-chain teddybear . dia cakap simpan bear nie bile anje tak de . jage elok-elok . lagi lahh aku sebak :’( . anje nape sekarang anje nak pindah . nape jadi macam nie . anje janji dulu tak nak tinggalkan b tapi anje tinggalkan jugak . how dare you anje :’(

Besuk tuh , aku mintak keje half-day . semate mate nak pergi sekolah nak spent time dengan anje . nantak lah tolak gaji , tolak lahh . janji aku dapat spent time dengan anje . sehari suntuk aku berkepit dengan dia . sayang dia sangat sangat sangat ! :’( Last jumpa dia sebelum dia gerak pegi UiTM aku sempat bagi key-chain tulis nama aku and surat . dia sebak then sampai pintu pagar aku peluk dia kuat kuat . menangis selaju lajunya :’(


 
To Natasya Najla , b harap anje tak lupe b . b saying anje sangat sangat tau ! :’( since kita kenal sampai sekarang b sayang anje . anje baik sangat dengan b . b untuk dapat kawan and akak sebaik anje :’( janji b , b akan duduk depan tempat anje , belajar rajin-rajin and tolong kawan-kawan lain . b ingat pesan anje tuhh :’( anje , b tak kan lupe anje :’( jaga diri anje kat sane . jangan lupe b :’( b doakan kejayaan anje kat sane :’( Anje , I LOVE YOU SO MUCH ! muahhh ! <3        
              



|


Copyright ©. Code thanks to OhMissLinda.Re-edited by NayliIdzwati. With little helped of CikGee