Testing


Disclaimer

Put your disclaimer or follower box here

MADU 3 :D



January 18, 2012 | 4:22 AM | 0 ♥

yang nie kerja si Azreen. Dia buat pasal budak-budak nie time habis paper PP tadi hahaha. Citer pasal 3 orang bini yang berkongsi 1 suami HAHAHA. Nak tawu lebih lanjut ? sila ikuti cerita kat bawah nie J

HAHAHA dah bace ? nasib kau lahh Ali. Diorang nie dah giler bayang kat kau hahaha. Saban hari sebut nama kau “Abe Ali ! Abe Ali !” naik rimas budak tuh dibuatnya hahaha. Dalam kelas ade jeh benda nak dibuat nak pikat hati Ali. Kononya nak suruh Ali pilih salah seorang dari diorang buat  jadikan isteri misali. Err, misali ker ? hahaha. Joke joke. Kalau kat kelas tuh memekak-mekak berebut Ali. Aduhh sakit telinga B tau ! hahaha. Nak tawu citer selanjutnya ? tunggu Pertandingan Merebut Abe Ali siri 2 J

ATIRAH ANUAR



January 17, 2012 | 1:32 AM | 0 ♥

Tirah ! I LOVE  YOU SO MUCH ! hahaha. Err ? pelik kan tibe-tibe jerit nama Tirah ? hahaha. Terharu dia tulis pasal aku kat blog. Bace niee à http://www.atiraanuar.blogspot.com/ Dah bace dah ? terharu kann. Memang lah tak terharu sebab dia tulis pasal aku bukan pasal korang hahaha. Ok ok tawu kurang asam saya nie. SORRY >.<
Emm dah bace kan tadi ? :D atoto you so sweet Tirah *muahh sikit* yelaa bukan ape akak takot Tirah tak bape suke dengan hadiah tuhh. Tapi akak ikhlas bagi kat Tirah sebab boleh Tirah ingat akak bile Akak dah tak de nanti L Emm yang pasal Pza tuh, kejap nak gelak dulu HAHAHA. Sumpah kelakar ! ok, pagi tuh aku datang dengan ecxited nak bagi Tirah hadiah. Carik lah dia kat line form 4. Member-member dia cakap dia kat depan. Aku puas carik dia kat depan, dia pulak puas carik aku kat belakang. Tapi nasib baik jumpa hahaha. Bagi dia hadiah :D Nampak dia happy gile bile aku bagi hadiah :D sampai lupe cup cake dia kat tangan aku yang dia ntah hilang kemane sebab seronok sangat. Touching lahh jugak sebab dia main bla macamtu jeh hahaha. Tak touching pun lah :P so aku bagi lah cup cake tuh kat Pza. Pza amek. Padahal aku dah cakap “amikkan untuk Tirah. Nanti bagi dia tau” ok aku pun balik lah line aku sebab perhimpunan nak mule. Tak lame tuh Tirah datang Tanya aku “Kak Miza, muffin tuh sape punyer ?” aku jawab lah “Tirah lah, sape lagi.” BERUBAH MUKE BUDAK KECK NIE HAHAHA. Korang tawu kenape ? si Pza nie dah makan cup cake tuh siap share-share dengan member-member dia hahaha. Pza Pza dia tak dengar ker aku cakap tadi. Tirah dah touching cup cake dia habis Pza makan hahaha. Comel kot bile budak kecik nie touching hahaha. Ehh sape kecik ? Tirah ker akak ? Tirah kann ? hahaha. Habis perhimpunan si Pza nie datang jumpa aku mintak maaf dengan penuh seribu kesalahan hahaha. Pza Pza comel gile tengok diorang tadi. Si Pza tak habis-habis pujuk Tirah and mintak maaf kat aku hahaha. Tak lame tuh Tirah ok J alaa Tirah kan kuat mane boleh touching-touching hehehe :D

So tadi keluar kejap dengan mama pergi kedai kek belikan Tirah cup cake. Sepatutnya semalam janji dengan dia tapi semalam ade hal so tadi baru beli. Besok akak bawak untuk Tirah tau sayang ? makan puas-puas hehehe. Anyway THANKS A LOT citer pasal akak kat blog Tirah yang comel tuh ;) akak terharu sangat sangat J I LOVE YOU Atirah Anuar

Ohh yee aku dah baik dengan Adek hee :D hari jumaat hari tuh baik. Rupe-rupenye dia bace blog yang aku tulis pasal dia tuhh :’) Along yang bagitawu dia bace blog aku kat rumah Along. Balik sekolah dia call aku. Pelik jugak cuak aku angkat dia terus cakap “B kita kawan ekh ?” Ya Allah. Thanks For God :’) “ye dek kite kawan sampai bile-bile. Kat sekolah tadi bawak hadiah Tirah and dia sekali tapi dia tak datang so budak-budak nie yang habeskan cup cake Adek. Anyway LOVE YOU MORE Eicha ! <3


yang pakai jam hitam tuh lahh Tirah :D dia lahh budak comel bile touching hahaha. Yang pakai jam putih tuh pulak Pza dia lahh budak yang makan cup cake Tirah hahaha. Sumpah kelakar gile tengok diorang. si Pza comel gile dia bile pujuk Tirah and minatk maaf kat aku hehehe. Tak pe Pza, akak dah belikan cup cake baru untuk Tirah ;)

ADMIRE FORM 6 ^_^



January 15, 2012 | 5:16 AM | 0 ♥

Yes ! dapat online lagi :D Papa tinggalkan broadband kat sini sebab senang dia nak Skype dengan mama hahaha. So sweet <3 hmm baru 1 jam dah mule rindu papa. Selalunye dengar suare dia jeh kat rumah nie. Papa, kakak rindu papa :’( Take Care kat sane K. lepas habes STPM kita pindah sane kann ? Okay :’) emm bukak FB, Along post something kat wall. Dia cakap tengok gambar kat group Form 6. Ok tegok lahh. Mule-mule tengok gambar hahaha memang kelakar habes ! Nie semua Along yang post kat group. Cube tengok gambar kat bawah nie. :D


korang nak maen teka teki tak?
cube teka siapa yang budak ni cube smpaikan ?
teka tau

hahaha. Nie tak lain tak bukan Faeez. Sebab dia pengawas paling comel :D kalau dia kate buncit tuhh Aiman HAHAHA.



cube tengok budak ni pulak
sape2?
Emm macam Aidil ? I guess so.



yg ni dak pompuan punye peminat
budak perempuan Form 6 ade peminat. Wuuuuu :D


♥♥ ni lagi sempoi
Yang nie aku tak paham. Mule-mule bace yang atas dah tergelak. Siap bahan lagi dengan Along last-last satu gambar nie pasal aku. “Along, sape budak nie ?”


Yang text warne biru tuh post dari Along. Aku just copy jeh J


THANKS NORMAN :')



January 14, 2012 | 6:54 PM | 0 ♥

hahaha. Kenapa gelak ? rupenye ade respond dari ‘Mangsa Buli’ hehehe. Ingatkan dia nak marah sebab aku citer pasal dia kat blog rupenyer tak :D siap tag nama aku kat FB lagi :D she wrote about me in her blog..that girl always bully me and make my phone hang..anyway, love you la Amiza Anuar..haha hahaha. Norman Norman. Suke pulak dia :P emm sorry lahh tak dapat nak copy page yang dia tag tuhh. Ade problem lappy nie so terpakse copy text jeh -.- emm lepas tuh 2 hari tak online, dia post dekat wall aku “fb sunyi xdpt like byk2..haha! hahaha. Norman nie memang nak sangat aku penuhkan notification dia. Aku pon ape lagi like lahh banyak-banyak. Korang tawu dia boleh cakap ape ? haa bace nie “xbanyak pon you buat..xgempak la..hp i still ok..hahaerrr, BENGANG GILE ! oke sabar miza. Huh ! tapi tak pee. Lepas nie dah jarang online dah sebab papa dah nak pindah Kuantan. So lappy and Broadband papa bawak sekali. Sedih :’( Norman tak dapat nak buli you lagi :’( maybe nie last entry blog aku. Tak tawu bile dapat update lagi L Anyway Norman congrate sebab dapat band 4 dalam MUET. That the higher J emm doakan I dapat band macam you. Hehehe gurau-gurau. Ok take care semua. I will miss you guy’s. Kbai



terpaksa amek gambar lain. Emm boleh tahan jugak mamat nie HAHAHA. Ok ignore ape aku cakap tadi. Kbai 

MANGSA BULI :D



January 10, 2012 | 1:46 AM | 0 ♥


Norman Zareef Abdul Malek    
Sape budak niee ? dia lahh yang aku PALING SUKE penuhkan notification dia dengan LIKE hahaha. Dia mesti angin gile kalau notification dia penuh dengan nama aku ‘Amiza Anuar’ hahaha. Suke kot bile dia angin HAHAHA. Plus, dia senior aku last batch 2010 J Kadang-kadang jugak, selalu kitaorang bergaduh dekat FB -.-  hmm I tek heran pun :P suke kot carik pasal dengan you Norman hahaha. Ehh, mesti you angin kann ? be patient :D Bergurau tanda kemesraan HAHAHA. *ayat tak boleh BLA*tak best kot kalau I online tak LIKE semua status-status you tuh. Tulaa sape suruh update banyak-banyak ? kan dah hag phone you tuh hahaha. Lepas tuh mintak I belikan IPad err memang tak lahh ==’ Ohh sakit hati kann baca nie ? sabar. OK I diam -.- *zip mulut* emm Norman, I selalu stalker you kat FB hahaha. Sorry >.< Kbai     



I MISS YOU ADEK



1:42 AM | 0 ♥

First day untuk 2012, aku patut wish birthday dekat dia bukan gunekan Tirah untuk dia sampaikan wish birthday kat dia. Sory K Tirah if menyusahkan Tirah pasal benda nie L actually akak rindu dia. Aku rindu dia ! aku rindu Adek ! Adek, B rindu Adek. Nape kita gaduh dek. Lama gile kot kita gaduh macam nie. Selalunye 3 hari jeh dah baik balik tapi kenapa kali nie lame ? :’(

Ape punca kita bergaduh ? Ok nie Assy citer kat B. dia cakap adek jumpa B kat food court Tesco. Adek panggil B tapi B tak pandang and main jalan tak hiraukan Adek panggil. Ya Allah dek, B tak nampak Adek kot. Betul B tak nampak. Dengar pun B tak dengar. Tempat tuh crowded and bising sangat. Maybe time Adek panggil tuh B nak cepat turun bawah bos B dah kat kedai. Salah B ker Adek ? :’(

Adek merajuk. B angin lah jugak dengan perangai adek yang tak matang-matang nie. Dalam marah-marah tuh sayang jugak kat kau Adek. B beli coklat and tulis note “SORRY” tampal dekat coklat tuh. B mintak orang tolong hantarkan kat Secret Recipe tempat keje Adek. Malam tuh B send text mintak maaf even bukan salah B. Adek tak reply ! sakit hati B time tuh ! :’( kerasnye hati kau dek. Besar sangat ker salah aku nie dek ? :’( tak pikir ker perasaan aku nie ? how dare you :’( Adek, jom tengok gambar kita ? :’(


Time nie kau tengah nangis L sebab Arep sepak kepala kau. Kau tengah sebuk sembang dengan Aiman tibe-tibe Arep datang sepak kepala kau dek. JAHAT kau Arep ! kau terkejut terus nangis. Tengok kat sebelah tuh aku. Aku pujuk kau nangis. Lapkan air mata kau. Adek tak rindu B ker ? :’(



Nie dekat High School. Karnival Sukan Tingkatan 6. Yang nie Adek ajar B main Netball :’( ingat lagi kau selalu marah-marah B sebab tak pandai tangkap bola. Bola selalu bocor. Aku nak menangis kot bile kene marah dengan kau dek. Anje and Tirah pujuk aku. Tirah lahh ajar aku main Netball. Then dah aku pandai. Adek pulak pujuk aku balik.  Adek marah pun sebab nak b jadi hebat. Sweet time tuh. Adek tak rindu ker kat B ? :’(



Ingat lagi tak gambar nie ? :’( kita kat PD L kita pergi dengan budak-budak Upper L time nie makan-makan. Rindu kot time nie. Ingat lagi 2 hari sebelum pergi. B nak duduk dengan orang lain dalam bas, Adek merajuk dengan B sebab tak nak duduk dengan Adek. Pun aku pujuk aku tukar duduk dengan kau. Bertapa sayangnye aku kat kau dek :’( RINDU AKU TAK ? :’(



Gambar nie dek time nie bulan puasa. Nak dekat merdeka. Time nie tak de keje tangakp gambar dengan bendera. Aku sebuk berposing dengan bendera nie. tup tup Adek pun sebuk sekali nak tangkap gambar dengan bendera nie. Aku layan jeh kau dek :’(  nie gune camera Nikon Along. Ingat lagi tak ? :’(



Adek ! gambar nie. Ape Along cakap “Adek lagi cantik dari B” aku tacing dengan Along sebab Along cakap Adek cantik dari B. padahal B tak terasa sikit pun ape Along cakap. Saje B buat tacing and memang yee Adek lagi cantik dari B sayang :’(



Adek ingat lagi tak gambar nie ? gambar nie kau buat wallpaper kat handphone B. mule-mule B buat wallpaper gambar kita berdua lastly kau tukar. Kau letak gambar nie. Ingat lagi ayat Adek “kalau B tukar gambar nie, tak nak kawan B” ye dek, sampai raya b pakai gambar nie buat wall paper B :’( kau ingat lagi tak ? :’(



Hahaha. B mesti tergelak kalau tengok gambar kita nie dek :’( time nie memang tak de keje. Cakap kat mama Adek nak datang sebab nak buat PP tapi lain yang jadi. Kita practice make-up untuk Jamuan nanti. Kita snap gambar buat muka PALING HODOH ! :’) Nie kat bilik B. Tengok pipi B, sape make-up ? Adek yang make-up kan ? Adek, B rindu gile kita time niee ! :’(



Adek ingat lagi time nie ? time Jamuan. B lambat sampai sebab B naik dengan Arep, B nak muntah B berlari turun bawah pergi toilet. Lepas keluar toilet B nampak Adek duduk dekat dengan toilet. Adek sedih. B dengan nak pitam datang jugak kat Adek tanya kenapa Adek sedih. Adek cakap baju Adek tak lawa. B pujuk Adek time tuhh. Adek nak balik. B pujuk lagi B cakap tak kesian kat Mike jalan sorang-sorang ? lastly Adek dengar cakap B and Adek lame-mae tuh Adek happy. Aku lege gile kot tengok kau happy dek.  Ingat lagi tak dek ? :’( kau tak rindu kat aku ker haa ? :’(



Tiap-tiap malam aku menangis sebab rindukan kau dek. Ade penah kau tawu ? tak kan ? sakit kau tawu ! :’( rindu kau macam orang BODOH ! :’( nak hadap muke kau dek kat kelas tak sanggup kot :’( RINDU KAU GILE-GILE :’( tapi kau tetap tak tawu. Tawu kan kita macam mane kat kelas ? sorang timur, sorang barat :’( SUMPAH B menangis tiap malam sebab rindukan Adek. Kat sekolah macam biase jeh kan Ya Allah kat rumah memang gile rindu kat kau dek :’( tak percaye ? its up to you kalau tak percaya yang penting B tak buat citer :’( Adek, kalau kau nak tawu B mesti menangis if tengok gambar-gambar kita nie :’(


2012



1:26 AM | 0 ♥

Good bye 2011 Hello 2012. Ok aku dah 19. Macam tak pecaye kan ? ingat 17 lagi. Err ok ok kita tukar citer :D First day sekolah untuk 2012. Jadi budak Upper 6 -.- hmm no comment untuk soalan “best tak jadi budak Upper 6 ?” first day jumpa budak-budak nie. Diaorang still same J and first day jugak aku, huh aku duduk sorang-sorang L bukan dipulaukan and bukan jugak budak-budak nie tak layan aku tapi budak-budak nie puas pujuk duduk depan tapi ntah. Nak sorang diri kot L Selalunya kalau pandang sebelah nampak Atiq. Kalau pandang depan nampak Mira. Pandang depan sekali nampak Anje tapi diorang semua dah tak de :’( tibe-tibe jadi sebak :’( be strong Miza L Anje, Mira, Atiq I miss you all :’( really really miss you :’( OK. Dalam tengah tengah belajar tibe-tibe teringat budak-budak Upper 6 tahun lepas L hmm. Dulu blok tuh kecoh suare kita semua tapi sekarang dah sunyi sepi. Hmm sebab tuh tak nak jawab soalan kat atas tuhh, nie lahh jawapannye L


                    *Gambar nie diambil lepas diorang semua nie habis paper STPM.*
hmmm I MISS YOU SENIOR L jangan lupe kitaorang kat sini K. jangan lupe buat reunion nanti. Bye L



GREAT DAY



1:22 AM | 0 ♥

hye my follower’s :D dah lame tak update blog :D busy kot since keje niee J tapi sekarang dah benti dahh. Pasal Mira and Atiq tuh aku boleh terima J biarlah diorang kejar cita-cita diorang kat sane and aku kat sini mendoakan untuk diorang and yang still ade kat Form 6 nie terus berjuang sampai habis STPM J

haishhh. Dah lame tak jumpa member-member yang same same membesar dulu hahaha. Era, Umi and Tira J yela masing-masing sambung belajar. Jauh-jauh pulak tuhh. Hmmm -.- pun redhakan jehh sebab nak kejar cita-cita jugak kan J rindu punye rindu conract budak-budak nie hehehe. Last-last Umi ajak outing sebab dia cuti seminggu. Contact Era dia pun cuti. Em aku pun ape lagi OK jela diorang nak keluar. Bukan ape RINDU gile kat budak budak nie :D Just Tira tuh jeh tak dapat sebab baru habis cuti and dah balik poli L Ok plan nak turun Mid :D planning last minute kot. Orang cakap planning last minute selalunye jadi a’ah memang yee :D besok tuh keluar lahh. Diorang tunggu kat bus-stop. Belum tanya kabar lagi awal-awal dah kene bahan dengan Umi and Era hahaha. Diorang nie tak sah kalau tak bahan aku tau ! :D Dari sekolah sampai sekarang keje asyik nak bahan orang jeh. Dalam group aku 4 orang tuh, yang jadi mangsanye aku lahh hahaha. Haishh aku tak kesahh :D sebab dah biase dengan diorang lagipun RINDU nak kene bahan dengan diorang HAHAHA. *suke pulak aku nie kene bahan hahaha.*

dari bus-stop sampai Mid keje kitaorang tak habes-habes gelak. Benda ade jeh nak gelak kitaorang nie hahaha. Lagi-lagi Umi lahh. Ade jeh ayat dia nak bahan orang tau hahaha Actually aku tak sangka kita nie still macam dulu. Yela maksud aku tak berubah even masing-masing jarang jumpa, contact tapi rapat tuh still macam time kita sekolah dulu. Alhamdulillah J ape yang kita janji dulu korang makbulkan.


Sampai tuh kita lepak McD :D emm masing-masing ape lagi bukak citer. First bukak citer Umi hahaha. And WOW ! Umi dah couple hahaha. Tak sangka. Yang aku tawu dia nie susah sikit laki nak ayat dia hehehe. Anyway congrate Umi jadi gf orang hahaha. Ape siap Jo ajak kau bertunang ? HAHAHA. Time tuh Umi kene bahan dengan kitaorang hahaha. Yang Era pulak tak de. Emm dia nie memang susah sikit. Lagi susah dari Umi kalau laki nak ayat. Nak tunggu sape pun aku tak tawu hehehe. Tak pe beb, aku teman kau hahaha. Then turn aku pulak hahaha. Awal-awal aku gelak dulu. Tersengih dulu pun ye hee :D ape lagi citer jelaa pasal ‘budak’ tuh kat diorang. Yupp aku suke dia. Aku cakap kat diorang “beb, kalau aku dapat dia aku TAK kan carik yang lain”. Yupp. Ape aku cakap BETUL BETUL BETUL serious. But dalam mase jugak aku pasrah sebab tak mungkin “dia” pun suka kat aku :’)

Next, kitaorang main bowling. Main bowling tak pakai stoking. FIRST TIME ! hahaha. Yelaa masing-masing saving duit tak nak beli stoking. Padahal RM 3 jehh tapi kedekut hahaha. Emm not bad lah tempat dia. GEMPAK gile ! :D yang kelakar Era, tak tawu dari first main sampai third last 0 jehh hahaha. Aku and Umi ok lagi lahh tapi dia tuhh ntah macam mane ke longkakng jehh hahaha. Era, bola bowling tuh sabotage kau lah aku rase HAHAHA. Alaa main pun just suke-suke. Ape orang cakap, buat hilang stress hahaha. Era era tapi last nak habis dia STRIKE kot jangan tak pecaya hahaha. Tapi Era tetap jugak aku and Umi menang HAHAHA. Kesian kau. Sabar banyak-banyak K. dala sebelah kita tuh budak-budak hensem hahaha. Gedik >.<

Habis main bowling, pegi tengok movie citer Suatu Malam Kubur Berasap J niat aku and Umi nak tengok citer Ombak Rindu tapi taka de, so terpakse lah tengok citer lain. Bukan rezeki kita kan Umi :’( untung lahh kau Era dah tengok Ombak Rindu L hmm never mind janji movie dengan korang kann ? ehh kalau tak silap nie, second time kita tengok movie same-same kann ? first time kita tengok citer 2012 huhuhu. Rindu bile ingat balik. Kan best kalau Tira ade L Ok, dalam panggung, nak dijadikan citer ade sorang mamat nie ntah kenapa suke sangat gelak. Yang kelakar nie dia gelak benda yang tak kelakar hadui -.- gelak tak boleh nak kuat pulak tuhh. Yang Umi boleh bisik kat aku “wei, aku bukan tergelak tengok citer nie tapi aku tergelak tengok orang sebelah aku nie gelak” hahaha. Kelakar lah Umi niee :D sepanjang movie lahh dengar si Mamat tuh gelak. Haishh. Habis movie teman Umi beli kasut then balik. Sebelum balik singgah Kajang nak beli barang sekolah. Err, budak sekolah L yang Umi and Era tak habes-habes bahan aku lagi tuh hahaha. Haishh nasib kau lahh Miza :D Nasib baik jugak lahh korang member aku tau ! :D sampai rumah pukul 8. Ape aku nak cakap, “wei korang thanks for today. Serious rindu gile kat korang and best giler keluar dengan korang. Hopely kita dapat keluar lagi sekali lepas nie. Make sure kita berempat next time.” Pape pun, I LOVE YOU SO MUCH Era and Umi <3


*korang lawa aku buruk J*

ATIQ AND MIRA



January 8, 2012 | 2:47 AM | 0 ♥

Aku ingatkan, lepas anje tak de sape lagi yang keluar dahh. Rupe-rupenye ade lagi, Atiq and Mira :’( dua-dua dapat poli yang sama. Wei nape sekarang baru nak bagitawu ? SAMPAI HATI KORANG ! :’( semua dah tak sayang aku lagi ! semua nak tinggalkan aku ! :’(

Mira, janji dengan B ape ? kata tak nak keluar kan ? nak teman b stay Form 6 kan ? nape dah jadi lain ? nape mungkir janji dengan B nie ? Mira dah tak sayang B lagi ker ? Mira suke buat B nangis tau ! :’(

Atiq, B tawu Atiq memang nak keluar tapi tak kesian ker kat B sape nak dengar citer B lagi pasal dia ? problem B ? sape nak layan B lagi selepas anje kalau bukan Atiq ? Atiq tak kesian ker ? tak sedih tengok B sedih ? haa ? BENCI lahh macam nie. Sorang-sorang keluar ! :’( OK, itu keputusan korang. Korang yang nak kan ? :’(

Atiq, B jangan lupe B tauu. Ingat B selalu. Rindu b selalu :’( agak-agak tawu tak, sape replace tempat Atiq haa nak dengar citer B nie ? :’( Atiq, I love You <3


Mira, soryy sebab B Mira terpaksa tipu B sebab tak nak tengok B nangis. Mira tak sampai hati nak tengok B nangis sebab semua orang nak tinggalkan B :’( B paham. Mira take care kat sane. Ingat, rindu B selalu tau :’( I Love You Amira <3

THANKS BUDAK HENSEM :D



January 7, 2012 | 6:51 PM | 0 ♥

Nampak teddybear Kura-Kura tuhh ? :D hadiah dari dia hehehe. Pagi tuh dia text aku nak datang Tesco amek hadiah yang aku janji nak bagi kat dia tuh. Aku hadiahkan dia jam tangan wuuu :O hahaha. Bile dia dah sampai Tesco aku pun, bagi hadiah tuh and dia bagi pun bagi aku hadiah jugak. Ishh, memang tak respect dapat hadiah dari dia jugak. Lepas dia pegi aku cepat bukak and WOW ! alahai comelnye Kura-Kura nie hahaha. Then ade note “Take Care Good Luck for you STPM, OK !!” “sorry hadiah tak seberapa hee. Rasenye cukup untuk buat dalam ingatan J” wahhh ! TERHARU bhai ! hahaha.

to Budak Hensem, THANKS bagi hadiah nie. Miza jage elok-elok hadiah nie and yupp miza ingat Kura-Kura nie sampai biel-bile err I mean ingat awak sampai bile-bile hahaha.
nak tawu sape yang bagi Kura-Kura nie ? jeng jeng jeng hahaha. Mane boleh bagitawu. Kantoi lahh ! :P nanti-nanti lah kenalkan kat korang heeeee :D

ANJE NAJLA



6:49 PM | 0 ♥

             
Ok first time orientasi Form 6 , korang tawu ape aku nampak ? 2 orang budak perempuan . PERGH ! memang cantik gile ! Nataysa and Amira . seriously lawa diorang memang lawa asli J tapi tak berani lahh nak berkenalan . aku nie tak reti lansung nak intro diri kat orang baru :D so tunggu jelaa orang start tegur aku dulu J

2 minggu dekat Form 6 . aku sorang diri . Umi keluar pergi UiTM . tinggal aku sorang diri . mula-mula jangkal jugak lahh sebab kene carik kawan baru . mulut nie nak lahh ringankan sikit , hmmm . aku duduk depan dengan budak-budak nie . subjek PP 1 (Pengajian Perniagaan 1) cikgu bagi group untuk buat presentation . masa tuh dalam hati aku “berserah jelaa Miza” -.- . lastly aku dapat group dengan Ameeza Zuliana (mummy) and Natasya Najla (anje) ehh ! budak lawa tuh lahh :D mummy and anje start kenalkan diri dekat aku and aku pun start kenalkan diri dekat dorang . so dari situ aku kenal mummy and anje J

Besok tuh , mummy and anje ajak aku rehat sekali . segan tuh memang lah segan but sampai bila aku nak sorang diri . huishh ! boleh MATI ouhh ! ok aku pun join J lepak-lepak dengan diorang . boleh tahan jugak gile diorang nie hahaha . selamber jeh buat ape diorang suke tanpa malu :D start tuh aku mule rapat dengan mummy and anje . ape taknye kitaorang sama-sama budak Sejarah hahaha. Lagi lahh :D jumaat tuh kitaorang ‘stayback’ dekat surau sebab nak buat PP 1 tuhh . baru aku kenal mummy and anje dalam-dalam . mummy baik . dulu ntah kenapa aku tak suke dia . yelaaa ingat dia nie kerek tapi SALAH ! dia BAIK sangat-sangat-sangat . biase lahh mule-mule tak kenal macam-macam kita kutuk orang tak kenal kann ? err , SORRY mummy >.<
Hari demi hari aku memang rapat gile dengan mummy and anje . tengok lahh aku panggil dia pun mummy and anje pulak sometimes anje sometimes alang . diorang pulak panggil aku ‘baby’ hahaha. Habes satu kelas ikut panggil baby tapi aku tak kesah J start tulaa adenya adek , sis , along , angah sebab kitaorang tak macam member but family . SUMPAH tak penah menyesal kenal diorang semua termasuk along , angah , sis , Atiq and Assy :D

Sekolah kitaorang ade buat pertandingan bowling . mummy ajak aku join . aku , adek , anje and mummy group same . mule-mule tak nak main , yelaa orang tak pandai main confirm masuk longkang hehehe . tapi mummy pujuk-pujuk aku ponn OK jelaa :D . alaa main just for fun ;) main bowling tuh memang kelakar habis lahh . bola aku boleh terCAMPAK ke belakang HAHAHA . habis semua gelakkan aku hahaha . habis bowling , lepak tunggu bas tangkap-tangkap lahh gambar :D and situ jugak lahh aku rapat dengan budak manis niee , Daeng Tykka <3

Isnin tuh , masak chicken chop huhuhu . best giler ! semua budak baik laki , baik perempuan tolong masak . ishh , memang tak sangka diorang nie macam nie . sampai nak tolong bagai . ishh , memang baik lahh :D

Then hari last aku dengan mummy :’( dia keluar dari Form 6 and sambung belajar dekat Pusrawi ikut Mubin :’( how dare you mummy :’( memang tak boleh terima time tuhh . seminggu tuh aku memang sedih gile-gile-gile ! and seminggu tuh jugak lahh aku banyak spent time dengan dia . seriously sedih ! :’( mummy bawak kek bagi satu kelas makan . even kek tuh kecik tapi semua orang dapat rase sorang sikit :’( aku perhatikan mummy . lepas dia potong kek tuh dia terus keluar . dia menangis :’( . hati aku time tuh dah laju mengalir air mata :’( . MUMMY :’( mase balik aku sempat bagi fail biru penuh sign semua budak lower 6 :’( and aku pulak bagi dia earing and card . dia terharu and dia peluk aku kuat sangat . mummy I MISS YOU :’(

Mummy tak de , aku sunyi . duduk depan dah tak nampak mummy :’( anje yang bagi aku support tanpa henti and hari-hari dia bagi semangat untuk terus belajar . aku bagun balik and bersemangat untuk terus berjuang di Form 6 :’) ape-ape pun hati aku tetap rindu mummy and ingat mummy . TAK kan lupe ! :’)

Aku rapat dengan anje . Anje ajar aku Sejarah . kalau tak paham mesti orang pertama aku carik J even ape-ape subjek pun mesti dia J kalau soalan tuh aku tak paham and mintak dia ajar banyak kali dia still senyum and ajar tanpa rasa marah + geram + bengang dekat aku tak penah nak paham nie . sabarnye anje ajar aku . anje layan aku baik . dia risau kalau aku tak makan . so kene lahh aku makan even sikit pun dia dah lege . kadang-kadang aku tak lalu nak makan sebab sedih pasal mummy dia belikan makanan untuk aku . padahal aku tawu tuh makanan dia tapi dia tak makan and sanggup bagi aku makan . Ya Allah baiknye dia nie . anje layan aku tak ubah macam ‘baby’ yang baru lahir :’) dia rajin layan aku . paling aku suke , dia suapkan aku hehehe . baik gile dia :’)

Ingat lagi time tuh kita practice netball petang tuhh . aku selalu kene marah dengan adek sebab selalu bocor bola . aku rase nak menangis bile kene marah dengan adek . anje datangand pujuk aku . dia bagi semangat lagi then dia ajar aku . and kalau korang nak tawu since nie jugak lahh aku kenal dengan budak comel niee . Atirah Anuar <3 dia ajar aku main netball hahaha . kelakar budak kecik ajar orang besar main netball . buat malu jehh . batu kenal dia dah hantar aku balik naik kete kancil dia tuh hehehe . memang baik jugak budak nie . last-;ast aku and along ajak dia pegi Karnival Sukan tuh besok . dia macam takut-takut mule tuhh . puas jugak lahh pujuk lastly nak . dia sanggup ponteng kelas tambahan semate-mate nak ikut kitaorang hahaha . THANKS TIRA . TIRA MEMANG ROCK

Jamuan akhir tahun Form 6 mule . anje sebagai penegrusi mula busy . jarang aku lepak dengan dia lagi . bukan kata lepak , rehat , tegur memang susah lahh . dia busy busy busy dengan event dia tuhh L nama jeh satu kelas , dia duduk depan aku tapi dia jarang nak ade dalam kelas . time tuh , memang rindu sangat-sangat kat dia L rehat , lepak dengan sis , adek , Atiq and assy lahh . anje dengan Amy , along , Najwa L sekali lagi aku sunyi :’( ade jugak merajuk dengan dia sebab pasal benda nie , aku memang tak tegur langsung dengan dia . tak sangka pulak dia tersentap and balik tuh dia menangis sebab aku tak tegur dia . Atiq citer balik kat aku . aku dengan serbe salah cepat-cepat carik dia and mintak maaf :’( dia maafkan aku and dia pun mintak maaf sebab jarang tak layan aku . lama-lama aku paham keadaan dia sebagai pengerusi busy macam mane J

After jamuan , hari isnin . ntah kenapa aku and anje tak bercakap . tak tawu kenapa ? pagi tuh salam tapi sehari suntuk tuh jugak lahh kitaorang tak bercakap langsung . tak de punca kitaorang tak tegur .  ok , balik tuh , along and angah jumpa berdua kat kelas belakang . along and angah ade krisis sikit emm tak nak lahh citer . its too personal , SORY -.- Anje pun ade sekali time tuh along nak jumpa jugak . sebelum tuh along dah cakap kat aku , aku jangan masuk campur . ok lahh , aku tunggu kat luar . aku masuk balik kelas tuh nak cakap dengan along ntah macam mane anje boleh tengking and halau aku . padahl niat aku nak jumpa along kitaorang tunggu dia kat kereta . anje salah faham . dia start tengking dia cakap dia tak nak yang tak de kene mengena dengan jamuan ade dalam kelas nie and KELUAR ! OMG ni ker anje yang aku kenal selama nie ? lemah-lembut , sopan-santun tibe-tibe berubah jadi KASAR ? aku menyirap aku lawan balik . aku and anje start berGADUH ! dia hentak botol air dia atas meja . huishh ! memang kuat kot suara dia tengking aku  time tuhh . dalam hati aku memang tak sangak anje macam nie . memang terkilan habis ! Atiq and Assy dah tarik aku keluar , tapi aku tepis tangan diorang . last , anje yang terdiam and aku keluar . aku menangis gile gile time tuhh . kat bilik wuduk aku menangis . Atiq and Assy pujuk ajak balik . kitaorang tak balik terus lepak Tesco . kat situ aku menangis ‘kau kau’ depan diorang . diorang lahh yang sabarkan aku . aku tak tawu kenapa anje jadi macamtu . dia lain yang aku kenal dulu . serious memang TERKILAN . memang tawar hati dengan anje . besok tuh aku tak pegi sekolah . demam L

Petang tuh Assy call , Tanya kabar aku . alang-alang call dia cakap tadi anje tanya Assy pasal aku . ape mimpi ? rase bersalah ker pasal semalam ? tak payah nak baik sangat lah kann . aku memang tawar hati dengan anje :’( sehari tuh pikirkan perangai si anje . cepat betul manusia berubah . kenapa anje jadi macam niee ? ERGHH ! tak nak ingat lagi dahh !

Dah 3 hari macam nie . tak bertegur . pagi tuh dia datang and hulurkan tangan dia kat aku nak salam , aku tepis . betul betul betul TAWAR HATI :’( along try baikkan aku dengan anje . aku ntah lahh macam malas jehh . besok tuhh time rehat along panggil aku pegi kelas belakang . tengok tengok anje ade sekali . along terus tinggalkan aku dengan anje . aku rase macam nak bla tapi anje dah tarik tangan aku dulu . ok , dia mintak maaf sambil nangis . kali nie nampak yang dia betul betul bersalah and nak mintak maaf . aku pulak tak boleh tengok orang kalau macam nie :’( duduk , slow talk and settle cara baik . aku dengan lembut hati maafkan dia . jujur aku rindukan dia sepanjang kitaorang gaduh :’( aku mengaku :’( walaupun aku tepis tangan dia tapi dalam hati aku tak patut buat macamtu :’( ending dia aku baik semula dengan anje :’)

Lepas exam aku terus tak datang sekolah . keje kat Tesco . ade jugak budak-budak nie datang lawat aku kat Tesco J rindu pulak kat diorang sejak dah keje nie  J satu hari , anjeand Amy datang Tesco . bukan main seronok aku time tuhh . memang rindu gile kot kat anje :D tapi kali nie anje kurang bercakap , Amy jehh yang banyak bercakap . tibe-tibe Amy cakap “Tasya , dah cakap belum dengan dia ?” aku terpinga ape benda yang “dah cakap belum dengan dia ?” nak cakap ape ? anje tarik nafas then pegang tangan aku kuat . aku jadi lagi pelik . “Anje nak pindah” tuh ayat yang keluar dari mulut dia . aku terdiam . lemah selemah lemahnye . Ya Allah , betul ker ape aku dengar nie ? air mata anje terkeluar . “B , Anje mintak maaf” air mata aku pulak tibe-tibe keluar :’( “tapi kenapa anje ? kenapa sekarang ?” kenapa tibe-tibe ?” bertubi-tubi soalan aku kat dia . dia just senyap and nangis . sumpah aku dah separuh gile bile dia cakap nak pindah . rase nak pengsan pun ade . anje banyak kali tenangkan aku . aku tetap menangis . tak peduli orang lalu-lalang yang aku tawu aku tengah sedih sekarang . tak lame tuh relax jap and pun dah tenangkan aku , ok sikit . tak sepenuhnya OK . anje pegi mane ntah tak lama lepas tuh , anje datang bawak key-chain teddybear . dia cakap simpan bear nie bile anje tak de . jage elok-elok . lagi lahh aku sebak :’( . anje nape sekarang anje nak pindah . nape jadi macam nie . anje janji dulu tak nak tinggalkan b tapi anje tinggalkan jugak . how dare you anje :’(

Besuk tuh , aku mintak keje half-day . semate mate nak pergi sekolah nak spent time dengan anje . nantak lah tolak gaji , tolak lahh . janji aku dapat spent time dengan anje . sehari suntuk aku berkepit dengan dia . sayang dia sangat sangat sangat ! :’( Last jumpa dia sebelum dia gerak pegi UiTM aku sempat bagi key-chain tulis nama aku and surat . dia sebak then sampai pintu pagar aku peluk dia kuat kuat . menangis selaju lajunya :’(


 
To Natasya Najla , b harap anje tak lupe b . b saying anje sangat sangat tau ! :’( since kita kenal sampai sekarang b sayang anje . anje baik sangat dengan b . b untuk dapat kawan and akak sebaik anje :’( janji b , b akan duduk depan tempat anje , belajar rajin-rajin and tolong kawan-kawan lain . b ingat pesan anje tuhh :’( anje , b tak kan lupe anje :’( jaga diri anje kat sane . jangan lupe b :’( b doakan kejayaan anje kat sane :’( Anje , I LOVE YOU SO MUCH ! muahhh ! <3        
              



|


Copyright ©. Code thanks to OhMissLinda.Re-edited by NayliIdzwati. With little helped of CikGee