Testing


Disclaimer

Put your disclaimer or follower box here

I MISS YOU ADEK



January 10, 2012 | 1:42 AM | 0 ♥

First day untuk 2012, aku patut wish birthday dekat dia bukan gunekan Tirah untuk dia sampaikan wish birthday kat dia. Sory K Tirah if menyusahkan Tirah pasal benda nie L actually akak rindu dia. Aku rindu dia ! aku rindu Adek ! Adek, B rindu Adek. Nape kita gaduh dek. Lama gile kot kita gaduh macam nie. Selalunye 3 hari jeh dah baik balik tapi kenapa kali nie lame ? :’(

Ape punca kita bergaduh ? Ok nie Assy citer kat B. dia cakap adek jumpa B kat food court Tesco. Adek panggil B tapi B tak pandang and main jalan tak hiraukan Adek panggil. Ya Allah dek, B tak nampak Adek kot. Betul B tak nampak. Dengar pun B tak dengar. Tempat tuh crowded and bising sangat. Maybe time Adek panggil tuh B nak cepat turun bawah bos B dah kat kedai. Salah B ker Adek ? :’(

Adek merajuk. B angin lah jugak dengan perangai adek yang tak matang-matang nie. Dalam marah-marah tuh sayang jugak kat kau Adek. B beli coklat and tulis note “SORRY” tampal dekat coklat tuh. B mintak orang tolong hantarkan kat Secret Recipe tempat keje Adek. Malam tuh B send text mintak maaf even bukan salah B. Adek tak reply ! sakit hati B time tuh ! :’( kerasnye hati kau dek. Besar sangat ker salah aku nie dek ? :’( tak pikir ker perasaan aku nie ? how dare you :’( Adek, jom tengok gambar kita ? :’(


Time nie kau tengah nangis L sebab Arep sepak kepala kau. Kau tengah sebuk sembang dengan Aiman tibe-tibe Arep datang sepak kepala kau dek. JAHAT kau Arep ! kau terkejut terus nangis. Tengok kat sebelah tuh aku. Aku pujuk kau nangis. Lapkan air mata kau. Adek tak rindu B ker ? :’(



Nie dekat High School. Karnival Sukan Tingkatan 6. Yang nie Adek ajar B main Netball :’( ingat lagi kau selalu marah-marah B sebab tak pandai tangkap bola. Bola selalu bocor. Aku nak menangis kot bile kene marah dengan kau dek. Anje and Tirah pujuk aku. Tirah lahh ajar aku main Netball. Then dah aku pandai. Adek pulak pujuk aku balik.  Adek marah pun sebab nak b jadi hebat. Sweet time tuh. Adek tak rindu ker kat B ? :’(



Ingat lagi tak gambar nie ? :’( kita kat PD L kita pergi dengan budak-budak Upper L time nie makan-makan. Rindu kot time nie. Ingat lagi 2 hari sebelum pergi. B nak duduk dengan orang lain dalam bas, Adek merajuk dengan B sebab tak nak duduk dengan Adek. Pun aku pujuk aku tukar duduk dengan kau. Bertapa sayangnye aku kat kau dek :’( RINDU AKU TAK ? :’(



Gambar nie dek time nie bulan puasa. Nak dekat merdeka. Time nie tak de keje tangakp gambar dengan bendera. Aku sebuk berposing dengan bendera nie. tup tup Adek pun sebuk sekali nak tangkap gambar dengan bendera nie. Aku layan jeh kau dek :’(  nie gune camera Nikon Along. Ingat lagi tak ? :’(



Adek ! gambar nie. Ape Along cakap “Adek lagi cantik dari B” aku tacing dengan Along sebab Along cakap Adek cantik dari B. padahal B tak terasa sikit pun ape Along cakap. Saje B buat tacing and memang yee Adek lagi cantik dari B sayang :’(



Adek ingat lagi tak gambar nie ? gambar nie kau buat wallpaper kat handphone B. mule-mule B buat wallpaper gambar kita berdua lastly kau tukar. Kau letak gambar nie. Ingat lagi ayat Adek “kalau B tukar gambar nie, tak nak kawan B” ye dek, sampai raya b pakai gambar nie buat wall paper B :’( kau ingat lagi tak ? :’(



Hahaha. B mesti tergelak kalau tengok gambar kita nie dek :’( time nie memang tak de keje. Cakap kat mama Adek nak datang sebab nak buat PP tapi lain yang jadi. Kita practice make-up untuk Jamuan nanti. Kita snap gambar buat muka PALING HODOH ! :’) Nie kat bilik B. Tengok pipi B, sape make-up ? Adek yang make-up kan ? Adek, B rindu gile kita time niee ! :’(



Adek ingat lagi time nie ? time Jamuan. B lambat sampai sebab B naik dengan Arep, B nak muntah B berlari turun bawah pergi toilet. Lepas keluar toilet B nampak Adek duduk dekat dengan toilet. Adek sedih. B dengan nak pitam datang jugak kat Adek tanya kenapa Adek sedih. Adek cakap baju Adek tak lawa. B pujuk Adek time tuhh. Adek nak balik. B pujuk lagi B cakap tak kesian kat Mike jalan sorang-sorang ? lastly Adek dengar cakap B and Adek lame-mae tuh Adek happy. Aku lege gile kot tengok kau happy dek.  Ingat lagi tak dek ? :’( kau tak rindu kat aku ker haa ? :’(



Tiap-tiap malam aku menangis sebab rindukan kau dek. Ade penah kau tawu ? tak kan ? sakit kau tawu ! :’( rindu kau macam orang BODOH ! :’( nak hadap muke kau dek kat kelas tak sanggup kot :’( RINDU KAU GILE-GILE :’( tapi kau tetap tak tawu. Tawu kan kita macam mane kat kelas ? sorang timur, sorang barat :’( SUMPAH B menangis tiap malam sebab rindukan Adek. Kat sekolah macam biase jeh kan Ya Allah kat rumah memang gile rindu kat kau dek :’( tak percaye ? its up to you kalau tak percaya yang penting B tak buat citer :’( Adek, kalau kau nak tawu B mesti menangis if tengok gambar-gambar kita nie :’(



|


Copyright ©. Code thanks to OhMissLinda.Re-edited by NayliIdzwati. With little helped of CikGee